Vandaag (pagina 327) - NRC (2024)

AfghanistanNederland onderneemt laatste evacuatiepoging voor 189 AfghanenAfghanen die er niet in slagen met de evacuatiepoging mee te gaan, blijven welkom in Nederland. Wel moeten zij dan op eigen gelegenheid afreizen.
Britse politiekBritse premier Truss biedt excuses aan, maar vertrekt nietDe Britse premier Liz Truss is niet van plan af te treden, ondanks luide kritiek op haar leiderschap. „Ik ben verkozen om dit land te leiden en ben vastberaden dat te doen.”
Chinese economieChina stelt publicatie groeicijfers derde kwartaal uitDe Chinese groeicijfers van het derde kwartaal zijn onverwacht uitgesteld. Een reden voor het uitstel gaf Beijing niet.
OpleidingsniveauCBS: aandeel hoogopgeleiden verdriedubbeld in afgelopen veertig jaarIn 2021 was één op de drie Nederlanders hoogopgeleid, terwijl dat in 1981 slechts voor één op de negen Nederlanders gold.
LiteratuurprijsBooker Prize 2022 naar Sri Lankaanse schrijver Shehan KarunatilakaSchrijver Shehan Karunatilaka wint de Booker Prize 2022 voor magisch-realistische roman over de Sri Lankaanse burgeroorlog.
Ballon d'OrReal Madrid-aanvaller Karim Benzema wint Gouden BalKarim Benzema heeft de Gouden Bal gewonnen, na zijn succesvol seizoen kende bij Real Madrid. Sadio Mané werd tweede en Kevin de Bruyne eindigde als derde in de prestigieuze verkiezing.
Lodewijk van den Berg 1932-2022‘Vergeten astronaut’ Lodewijk van den Berg (90) overledenDe uit Zeeland afkomstige Lodewijk van den Berg ging in 1985 als wetenschappelijk bemanningslid van de Space Shuttle Challenger van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de ruimte in.
BelastingfraudeTienduizenden tips over fraude stapelen zich op bij de Belastingdienst omdat een systeem niet voldoet aan privacywetgevingDe applicatie waarmee de Belastingdienst fraudesignalen wil registreren en verwerken, voldoet na tweeënhalf jaar nog altijd niet aan de privacywetgeving.
ToerismeCuraçao verwacht miljoenen mis te lopen na schrappen vluchten KLMKLM ziet vanwege de problemen op Schiphol af van het plan twee keer per dag op Curaçao te vliegen. Het eiland verwacht miljoenen mis te lopen door het besluit.
KernenergieDuitse kerncentrales blijven toch langer openMaandagavond besloot Scholz dat alle drie nog functionerende kerncentrales tot april 2023 in gebruik blijven. Daarmee trekt de FDP aan het kortste eind.
Kort gedingAtletiekcoach Van Commenée spant geding aan tegen atleet Van Diepen na uitspraken in NRCVolgens atleet Tony van Diepen stelde voormalig Atletiekunie-hoofdcoach Charles van Commenée het gebruik van schildklierhormoonpillen voor. Van Commenée eist dat Van Diepen zijn uitspraken herroept.
DrugsPolitie verricht negen arrestaties bij grootschalig drugsonderzoekTijdens de actie die maandagochtend begon en waarbij ruim duizend agenten, opsporingsambtenaren en specialisten van Defensie werden ingezet, werden drugs, vuurwapens en munitie in beslag genomen.
Internationale divisie Inval bij bouwer BAM in onderzoek door OMHet OM bekijkt „mogelijke onregelmatigheden” bij enkele projecten van de internationale tak van bouwbedrijf BAM.
RenteRabobank verhoogt per december spaarrente naar 0,25 procentDe Rabobank gaat per 1 december de variabele rente op spaarrekeningen verhogen naar 0,25 procent. Deze zomer schrapte de bank de negatieve rente al.
DiscriminatieBurgemeester Halsema annuleert moskeebijeenkomst over lhbtiq+-geweld na storm van kritiekDe gemeente Amsterdam wil dat moskeebesturen een verklaring tegen lhbtiq+-geweld ondertekenen. ‘Discriminerend’, vinden zij.
RoermondBurgemeester Roermond weg na langdurig verschil van meningBurgemeester Rianne Donders-de Leest verschilt te veel van mening met de gemeenteraad over de aanpak van de bestuurscultuur.
Oorlog in OekraïneDe EU gaat 15.000 Oekraïense militairen trainenOorspronkelijk was er onder lidstaten de nodige scepsis over een EU-missie. Die verstomde door de steeds heftigere Russische aanvallen.
Hoger beroepDe staat moet per direct de omstandigheden van asielzoekers verbeteren. Het hof wijst een verzoek om uitstel afDe staat had verzocht om uitstel van een vonnis van de rechtbank eerder deze maand. Het hof wees dat verzoek af, waardoor de staat per direct werk moeten maken van het verbeteren van de situatie in de asielopvang.
PensioenwetPlan: aantal werknemers zonder pensioen moet worden gehalveerdMet nieuwe afspraken hopen werkgevers en vakbonden de PvdA en GroenLinks voor de nieuwe pensioenwet te winnen.
AanhoudingenTwee verdachten aangehouden voor rol in overval Ajax-speler TadicDusan Tadic werd in juli slachtoffer van een overval waarbij hij lichtgewond raakte. De politie heeft twee verdachten gearresteerd.
StakingNigeriaanse universiteiten na acht maanden weer openDe docentenstaking is afgeblazen na een gerechtelijk bevel, maar de problemen zijn volgens de vakbond nog niet opgelost.
StrafvervolgingControversiële imam vervolgd om meineed en witwassenEen Utrechtse imam wordt vervolgd voor witwassen en liegen tegen een parlementaire onderzoekscommissie. De verdenking dat hij terreur financierde, is verdwenen.
MigratieVondst van 92 naakte vluchtelingen nieuw dieptepunt in Grieks-Turkse migratieruzieVrijdag trof de Griekse grenspolitie 92 naakte migranten aan in de buurt van de grensrivier met Turkije. De twee landen geven elkaar de schuld van het incident.
ArbeidsvoorwaardenFNV roept buschauffeurs op tot nieuwe stakingen voor betere caoDe omvang van de stakingen is nog onduidelijk. Toen vorige maand vrijwel alle FNV-buschauffeurs hun werk neerlegden, kon van zo’n 70 procent van alle dienstregelingen geen gebruik worden gemaakt.
Verenigd KoninkrijkNieuwe Britse minister van Financiën draait belastingverlagingen terugDe vrijdag aangestelde Jeremy Hunt draait het grootste deel van de omstreden belastingverlagingen van premier Liz Truss terug. Daarmee moet de rust op de financiële markt terugkeren.
Mallorca-zaakOM eist celstraffen tot 10 jaar in Mallorca-zaakTegen de drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman eist het OM celstraffen van 8 tot 10 jaar. Ook vijf andere verdachten moeten volgens de OvJ de cel in of een taakstraf uitvoeren.
CoronavirusGezondheidsinspectie beboet 16 artsen voor voorschrijven niet toegestane medicatie bij Covid-19Zestien artsen schreven hydroxychloroquine of ivermectine voor aan hun patiënten, terwijl deze middelen niet bedoeld zijn voor de behandeling van coronaklachten en ernstige bijwerkingen kunnen hebben.
CriminaliteitJongeren gaan na taakstraf minder vaak opnieuw de fout in, blijkt uit onderzoekUit onderzoek onder 4.400 jongeren die door een kinderrechter zijn veroordeeld, blijkt dat jongeren die een taakstraf hebben uitgevoerd minder vaak nog eens de fout ingaan.
OngelukPassagierloze bus doormidden gebroken na aanrijding met trein in Bergen op ZoomEen trein doorboorde een lege stadsbus maandagochtend op het spoor. De ravage is enorm, maar er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeluk.

Meer Vandaag...

Vandaag (pagina 327) - NRC (2024)

References

Top Articles
Spectrum Store Easton
Ck3 Starts
WALB Locker Room Report Week 5 2024
Gabriel Kuhn Y Daniel Perry Video
Craigslist Portales
Rondale Moore Or Gabe Davis
Ribbit Woodbine
Braums Pay Per Hour
Select Truck Greensboro
Crusader Kings 3 Workshop
Audrey Boustani Age
Sports Clips Plant City
WWE-Heldin Nikki A.S.H. verzückt Fans und Kollegen
Alexandria Van Starrenburg
Echat Fr Review Pc Retailer In Qatar Prestige Pc Providers – Alpha Marine Group
Jellyfin Ps5
Glenda Mitchell Law Firm: Law Firm Profile
Lola Bunny R34 Gif
Soulstone Survivors Igg
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Piri Leaked
Restored Republic June 16 2023
Bleacher Report Philadelphia Flyers
The Collective - Upscale Downtown Milwaukee Hair Salon
Miller Plonka Obituaries
1475 Akron Way Forney Tx 75126
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Rocksteady Steakhouse Menu
Dumb Money, la recensione: Paul Dano e quel film biografico sul caso GameStop
Gerber Federal Credit
EST to IST Converter - Time Zone Tool
The Wichita Beacon from Wichita, Kansas
The Pretty Kitty Tanglewood
Giantess Feet Deviantart
Paperless Employee/Kiewit Pay Statements
Qlima© Petroleumofen Elektronischer Laserofen SRE 9046 TC mit 4,7 KW CO2 Wächter • EUR 425,95
Fetus Munchers 1 & 2
Wilson Tattoo Shops
How to Get a Better Signal on Your iPhone or Android Smartphone
Atom Tickets – Buy Movie Tickets, Invite Friends, Skip Lines
Arigreyfr
Anthem Bcbs Otc Catalog 2022
Walmart 24 Hrs Pharmacy
Reli Stocktwits
Tlc Africa Deaths 2021
Kushfly Promo Code
St Als Elm Clinic
Assignation en paiement ou injonction de payer ?
Ciara Rose Scalia-Hirschman
Glowforge Forum
4015 Ballinger Rd Martinsville In 46151
7 National Titles Forum
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 5842

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.