Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (2024)

Luister dit artikel

ASN discrimineerde klant door overboeking naar Palestijns gebied te weigeren

ASN heeft zich schuldig gemaakt aan discriminatie, zo oordeelde het College voor de Rechten van de Mens maandag. De bank heeft een betaling van een klant naar zijn zus in de Palestijnse gebieden zonder duidelijke reden tegengehouden. Het geld van de klant was bedoeld voor medicijnen voor zijn zus. De klant diende een klacht in en vroeg opheldering aan ASN over de geweigerde transactie, waarop hij geen reactie ontving. „Nu is er een vermoeden van onderscheid op grond van ras”, aldus het College. „En de bank kan dat niet weerleggen.”

Voor overboekingen naar een land buiten Europa gebruikt ASN een tussenpartij. Nadat de Duitse bank de betaling had geblokkeerd, stortte ASN het bedrag terug naar de rekening van de klant. Volgens het College voor de Rechten van de Mens had ASN moeten onderzoeken waarom de betaling door die tussenpartij werd tegengehouden. ASN zegt dat niet te hebben gedaan, omdat de bank dacht dat de tussenpartij geen antwoord zou geven. ASN is verantwoordelijk voor de mislukte transactie, oordeelde het college, omdat de bank de opdracht tot betaling gaf.

Voordat de oorlog tussen Israël en Hamas uitbrak werden de betalingen van deze klant nog niet tegengehouden. Bovendien zegt ASN dat de meeste betalingen naar Palestijnse gebieden van andere klanten wel doorgaan.

Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (1)Mensen inspecteren de schade aan een moskee in het Fara vluchtelingenkamp in het noorden van de bezette westelijke Jordaanoever, na een Israëlisch bombardement.

Luister dit artikel

Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren

De Amerikaanse president Joe Biden zegt dat een definitieve gijzelaarsdeal dichtbij is, maar dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu niet genoeg meewerkt aan het voorstel. Biden wil een overeenkomst voor een staakt-het-vuren en het vrijlaten van gijzelaars de komende weken overhandigen aan Israël en Hamas.

Dat zegt de Amerikaanse president maandag tegen journalisten bij het Witte Huis, vlak voor hij deelneemt aan onderhandelingsgesprekken over het vrijlaten van gijzelaars die door Hamas in Gaza worden vastgehouden. Op de vraag of Netanyahu genoeg doet, antwoordde Biden stellig „nee”. De president zei niets over wat Netanyahu anders kan doen. Netanyahu zei zondag dat een deal niet gesloten kan worden voordat verantwoordelijken voor de dood van de zes gijzelaars zijn opgepakt.

Lees ookDruk op Netanyahu ongekend hoog na vondst zes gedode gijzelaars

„Het is verbijsterend dat president Biden premier Netanyahu onder druk zet,” reageert een Israëische functionaris in The Times of Israel. Volgens de functionaris weigert Hamas-leider Yahya Sinwar vooralsnog elke overeenkomst, en is Netanyahu al eerder akkoord gegaan met Amerikaanse voorstellen in mei en augustus. Hamas stelt al langer dat Israël een staakt-het-vuren weigert. Volgens Hamas-functionaris Sami Abu Zuhri bevestigt Bidens opmerking dat Netanyahu „de inspanningen voor een deal ondermijnt”.

De vondst van zes lichamen van Israëlische gijzelaars in de Gazastrook was aanleiding voor nieuwe onderhandelingen over een wapenstilstand in Gaza en vrijlating van de ongeveer honderd resterende gijzelaars. De dood van de gijzelaars heeft Netanyahu sterk onder druk gezet om tot een akkoord te komen over een wapenstilstand. Familie van gijzelaars en steeds meer Israëliërsroepen Netanyahu op tot een bestand te komen met Hamas om de gijzelaars te beschermen.

Dit bericht is later geactualiseerd met een reactie van Hamas.

Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (3)

Luister dit artikel

Israëlische arbeidsrechtbank beveelt einde staking

Israëliërs die staken tegen het uitblijven van de terugkeer van gijzelaars, moeten hun actie om uiterlijk 13.30 uur Nederlandse tijd beëindigen. Dat beveelt de Israëlische arbeidsrechtbank, meldt persbureau Reuters. De zaak was aangespannen door minister van Financiën Bezalel Smotrich.

Histadroet, de grootste werknemersvakbond van Israël, had tot de staking opgeroepen. In reactie op de uitspraak beveelt het hoofd van de organisatie werknemers weer aan het werk gaan.

De stakende werknemers zetten premier Benjamin Netanyahu onder druk om een deal met Hamas te sluiten rond de terugkeer van gegijzelde Israëliërs uit de Gazastrook. Zij werden op 7 oktober 2023 ontvoerd bij de grootschalige aanval van de Palestijnse groepering op Israël.

Meerdere economische sectoren zijn geraakt door de staking. Zo hebben havenwerkers in Haifa het werk stilgelegd en is ook op het Ben Gurion vliegveld bij Tel Aviv een groot deel van de activiteiten gestopt. Ziekenhuispersoneel doet alleen het broodnodige en banken houden hun deuren gesloten. Veel private bedrijven zijn wel open.

Luister dit artikel

Staking tegen uitblijven terugkeer gijzelaars, kan grote delen Israëlische economie platleggen

Op ministeries, luchthavens, in ziekenhuizen en op een groot aantal andere locaties in Israël protesteren werknemers maandag tegen het uitblijven van de terugkeer van de in Gaza gegijzelden Israëliërs. Met de staking willen de demonstranten de Israëlische premier Benjamin Netanyahu onder druk zetten een deal te sluiten met Hamas zodat de gijzelaars terugkeren, schrijft The Times of Israël. De staking zal volgens Arnon Bar-David, woordvoerder van vakbond Histadrut, grote delen van de Israëlische economie platleggen.

Het Israëlische leger vond zondag zes vermoorde gegijzelden in een Hamas-tunnel in Gaza. Uit verdriet en woede gingen tienduizenden Israëliërs vervolgens de straat op, zich kerend tegen het beleid van Netanyahu. Met de staking, de eerste grootschalige sinds 7 oktober, krijgt die weerstand meteen een gevolg. Bar-David riep organisaties maandagochtend op zich aan te sluiten bij de staking, die vooral in Tel Aviv op grote schaal wordt gevoerd. In Jeruzalem wordt niet gestaakt.

De vakbondswoordvoerder hoopt daarnaast dat er een einde komt aan de maatschappelijke verdeeldheid in Israël. Maar daar lijkt weinig sprake van. 60 procent van de Israëliërs was afgelopen juni voor een staakt-het-vuren, bleek uit een peiling, maar een flink deel van de Israëliërs steunt Netanyahu’s strategie om Hamas volledig te willen uitschakelen. Hamas zal, zo is de redenatie, wanneer het herhaaldelijk slachtoffer blijft van Israëlische aanvallen uiteindelijk toegeven aan de Israëlische eisen.

Daar komt bij dat de voorstanders van een staakt-het-vuren onderling verdeeld zijn. Een deel wil een absoluut einde van de oorlog in Gaza, voor een ander deel mag de oorlog tegen Hamas doorgaan zodra de gijzelaars weer thuis zijn.

Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (4)

Luister dit artikel

Elf doden na Israëlische luchtaanval op voormalige school, tienduizenden Israëliërs straat op voor wapenstilstand

Bij een Israëlische luchtaanval op een voormalige school in Gaza Stad zijn zondag elf mensen gedood, waaronder een kind. Dat melden lokale gezondheidsfunctionarissen volgens internationale persbureaus.

Tijdens de oorlog is het gebouw niet meer in gebruik als school, maar het gebouw bood onderdak aan ontheemde Palestijnen. Volgens het Israëlische leger zou een „commandocentrum” van Hamas in het gebouw het doelwit zijn, meldt het in een verklaring.

Vanaf zondag geldt in Gaza minimaal negen uur per dag een gevechtspauze om vaccinaties te zetten bij 640.000 kinderen onder tien tegen polio. Dat zou drie dagen moeten duren. Een woordvoerder van de Verenigde Naties zegt dat vaccinaties op de eerste dag goed zijn verlopen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de vaccinatie-actie succesvol als negentig procent van de kinderen gevaccineerd is. Directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus zei op zondag dat „vrede het beste vaccin is”.

Intussen werd in Israël op zondag grootschalig gedemonstreerd tegen premier Benjamin Netanyahu, waarbij hij werd opgeroepen een akkoord te bereiken met Hamas over een staakt-het-vuren. Het zou gaan om de grootste demonstratie sinds het begin van de oorlog op 7 oktober, waarbij tienduizenden Israëliërs de straat op gingen. Een directe aanleiding was de vondst van zes lichamen van mensen die door Hamas waren gegijzeld. De tijd dringt om die mensen veilig terug te brengen naar Israël, is de boodschap.

Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (5)
Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (6)
Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (7)
Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (8)

Luister dit artikel

Israëlisch minister Gallant dringt bij Netanyahu aan op wapenstilstand

Yoav Gallant, de Israëlische minister van Defensie, heeft zondag bij premier Benjamin Netanyahu erop aangedrongen om een wapenstilstandsovereenkomst met Hamas te sluiten om de resterende gijzelaars uit Gaza naar huis te brengen. Op mediakanaal X berichtte Gallant: „Het is te laat voor de gegijzelden die in koelen bloede zijn vermoord. Degenen die zijn ontvoerd en die in gevangenschap van Hamas blijven, moeten naar huis worden gebracht.”

Ook schreef hij dat het Israëlische veiligheidskabinet „onmiddellijk bijeen moet komen en het besluit van donderdag moet terugdraaien.” Daarmee doelde hij op een eerder besluit van het kabinet om de Israëlische troepen in de Philadelphi-corridor, langs de zuidelijke rand van Gaza, te behouden. De Israëlische eis om deze corridor permanent te controleren, om te voorkomen dat Hamas wapens vanuit Egypte naar binnen smokkelt, is een van de grootste twistpunten bij de onderhandelingen over een wapenstilstand met Hamas.

Volgens Israëlische media confronteerde Gallant Netanyahu donderdag al tijdens de kabinetsvergadering over de kwestie van de Philadelphi-corridor en waarschuwde hij dat de tijd begon te dringen voor de gegijzelden. Netanyahu zei zondag dat Israël vastbesloten was een gijzelingsovereenkomst te sluiten, maar dat Hamas weigerde de voorstellen te aanvaarden die tot nu toe met de Verenigde Staten waren overeengekomen. De moord op de zes gegijzelden, kort voordat ze door Israëlische troepen werden gevonden in de tunnel onder de zuidelijke Gaza-stad Rafah, zou volgens hem aantonen dat Hamas geen wapenstilstand wil. „Wie gijzelaars vermoordt, is niet geïnteresseerd in een deal”, zei hij in een verklaring na de teruggave van de lichamen van de zes.

Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (9)

Luister dit artikel

Ten minste twee Israëlische agenten gedood bij schietpartij Westelijke Jordaanoever

Ten minste twee Israëlische politieagenten zijn op de Westelijke Jordaanoever gedood, meldt de Israëlische ambulancedienst Magen David Adom zondag. Nieuwssite The Times of Israel schrijft dat ook een derde slachtoffer, dat zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht, overleden is. De drie zaten in een politieauto bij de controlepost in de buurt van de Palestijnse stad Tarqumiyah, net ten oosten van een controlepost tussen de Westelijke Jordaanoever en Israël, toen gewapende mannen het vuur openden. De schutters zouden hebben geschoten vanuit vanuit een passerend voertuig voordat ze er te voet vandoor gingen.

De aanval bij Tarqumiyah kwam nadat twee mannen zaterdag twee autobommen tot ontploffing hadden gebracht in het Israëlisch nederzettingsblok Goesj Etsion op de Westelijke Jordaanoever, zo’n 15 kilometer ten noordoosten van Tarqumiyah. De eerste ontploffing vond plaats bij een benzinestation. De bestuurder, die daarna Israëlische soldaten probeerde aan te vallen, werd ter plekke gedood, meldt Reuters. Bij het tweede incident werd een man gedood nadat hij met zijn auto een bewaker probeerde te rammen. De auto werd daarna achtervolgd door veiligheidstroepen, waarbij een explosief tot ontploffing kwam, aldus het Israëlische leger in een verklaring. Bij een ander incident kwam zaterdag een Israëlische militair om het leven.

Sinds Israël woensdag begon met een grote militaire operatie op de Westelijke Jordaanoever zijn zeker 22 Palestijnen gedood. Vooral rond de stad Jenin en het nabijgelegen vluchtelingenkamp wordt flink gevochten. Een lokale Palestijnse bestuurder vertelde dat Israël met een bulldozer de straten heeft opengebroken om de watervoorzieningen, de riolering en elektriciteitskabels te vernielen, schrijft persbureau AFP. Daardoor zou de stroom zijn uitgevallen in een ziekenhuis, dat is overgestapt op noodaggregaten.

Luister dit artikel

Israëlische leger vindt de lichamen van zes gijzelaars

Het Israëlische leger heeft in een tunnel onder de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook de lichamen gevonden van zes gijzelaars. Dat heeft onder meer het Witte Huis zondag bevestigd. Onder hen zijn drie mannen en drie vrouwen, van wie de meesten werden ontvoerd bij het muziekfestival dat Hamas op 7 oktober binnenviel.

Een van de gevonden lichamen is van de Israëlisch-Amerikaanse gijzelaar Hersh Goldberg-Polin. Ook Goldberg-Polin werd op 7 oktober ontvoerd bij het muziekfestival Supernova. In april publiceerde Hamas een video waarin hij kritiek uitte op het Israëlische oorlogskabinet, maar dit deed hij waarschijnlijk onder dwang. In de video was te zien dat zijn hand geamputeerd is. Goldberg-Polin’s ouders zochten het meest van de familieleden van gijzelaars de publiciteit op om te pleiten voor de vrijlating van hun zoon. Ze spraken voor onder meer de Verenigde Naties en de Democratische conventie op 21 augustus.

Vóórdat de zes lichamen werden aangetroffen, had Israël gezegd dat er nog 108 gijzelaars in Gaza waren, van wie een derde niet meer in leven is.

Luister dit artikel

Eerste kinderen in Gaza ingeënt tegen polio

In de Gazastrook zijn zaterdag de eerste Palestijnse kinderen gevaccineerd tegen polio. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid in Gaza bekendgemaakt, melden persbureaus AP en AFP. Doel is om zo’n 640.000 kinderen in te enten tegen de zeer besmettelijke ziekte, die kan leiden tot verlamming, misvormingen en soms zelfs de dood.

De vaccinatiecampagne volgt op de vondst van sporen van het virus in afvalwater afgelopen juli. Omdat werd gevreesd voor een grootschalige uitbraak, riep het Gazaanse gezondheidsministerie vervolgens een polio-epidemie uit. Niet lang daarna werd het virus voor het eerst in 25 jaar in Gaza vastgesteld, bij een tien maanden oude baby. Die raakte hierdoor deels verlamd.

De eerste vaccins werden zaterdag toegediend in een ziekenhuis in de stad Khan Younis. Uiteindelijk moet volgens de Verenigde Naties 90 procent van de kinderen onder de tien jaar in Gaza worden ingeënt tegen polio, om uitbraken te voorkomen. Maar door de oorlog zijn veel gebieden voor zorgverleners lastig bereikbaar. Daarom stemde Israël begin deze week in met tijdelijke gevechtspauzes van drie dagen om de vaccinatiecampagne mogelijk te maken.

Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (10)

Luister dit artikel

Zeker 40 doden in Gazastrook door Israëlische aanvallen in onder meer Nuseirat

Bij Israëlische aanvallen in Gaza zijn de afgelopen 24 uur zeker veertig Palestijnen gedood. De meeste Gazanen kwamen om het leven in het vluchtelingenkamp Nuseirat: zeker twintig. Dat schrijft Al Jazeera op basis van het Gazaanse ministerie van Gezondheid.

Ook in Khan Younis en Rafah werden Gazanen gedood door Israël. Sinds 7 oktober heeft Israël 40.602 Gazanen gedood, onder wie bijna 16.500 kinderen. Ongeveer tienduizend Gazanen worden vermist.

Ook in de Westelijke Jordaanoever kwamen het afgelopen etmaal Palestijnen om het leven door Israëlische aanvallen. Het Palestijnse Gezondheidsministerie spreekt over twee doden in Hebron. Sinds woensdag is het Israëlische leger daar met een grootschalige militaire operatie bezig. Twintig Palestijnen werden daarbij tot dusver gedood.

Luister dit artikel

Milieuramp dreigt in Rode Zee door olielek bij beschoten tanker

Een door de Jemenitische Houthi’s beschoten tanker, die sinds een week stuurloos op de Rode Zee drijft, lekt olie. Inmiddels is een oliespoor van ruim vier kilometer rond de olietanker waarneembaar, meldt Griekenland aan de VN. Het schip Sounion, dat onder de Griekse vlag vaart, werd vorige week geraakt door meerdere raketten en vloog in brand.

Inmiddels worden stappen genomen om het schip te bergen. De Houthi’s, die op donderdag nog beeldmateriaal verspreidden van strijders die explosieven aan boord van het schip plaatsten, zouden toestemming hebben gegeven voor zo’n bergingsactie. De olietanker is geladen met zo’n 1 miljoen vaten ruwe olie, waardoor een enorme milieuramp in het gebied dreigt.

Volgens persbureau Reuters moeten inspecteurs eerst veilig het schip kunnen betreden om te bepalen of de tanker kan worden weggesleept, of dat de olie moet worden overgeladen op een ander schip. De maritieme handel in de Rode Zee wordt al langere tijd verstoord door aanvallen vande Houthi’s, die zeggen door te gaan tot Israël de oorlog in Gaza beëindigt.

Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (11)

Luister dit artikel

Doden bij Israëlische raketaanval op hulpkonvooi in Gaza

Israël heeft donderdag een raket afgevuurd op een hulpkonvooi dat medische middelen en brandstof naar een ziekenhuis in de Gazastrook vervoerde. Meerdere inzittenden van het eerste voertuig in het konvooi werden daarbij gedood. Dat meldt de ngo American Near East Refugee Aid Group (Anera), die de hulp coördineerde. Israël rechtvaardigt zijn actie vrijdag door te stellen dat het betreffende voertuig was gekaapt door gewapende militanten, zonder daarvoor bewijs te leveren. Dat schrijft persbureau AP.

Onder de doden zijn werknemers van een transportbedrijf dat voor de ngo hulpmiddelen naar een ziekenhuis in Rafah bracht, zegt Sandra Rasheed, directeur van Anera in de Palestijnse gebieden, tegen AP. De voertuigen die niet waren getroffen, konden na de aanval hun weg vervolgen naar het ziekenhuis.

De Israëlische krijgsmacht wil tegen AP niet op de zaak ingaan, maar op X schrijft legerwoordvoerderAvichay Adraee dat de raketaanval op het voorste voertuig was bedoeld om de rest van het konvooi te beschermen. Gewapende mannen hadden de jeep in beslag genomen, aldus Adraee, en om de veiligheid van de rest van het konvooi te waarborgen, zou diezelfde auto zijn aangevallen.

Het is niet de eerste keer dat Israëlische strijdkrachten het vuur openen op een hulpkonvooi in Gaza. Afgelopen woensdag nog werd een voertuig van het Wereldvoedselprogramma beschoten, waarna de VN-organisatie een deel van haar taken ter plaatse tijdelijk heeft stopgezet. Op 23 juli werden twee auto’s van Unicef onder vuur genomen en in april drie van World Central Kitchen. Bij dat laatste incident werden zeven mensen gedood.

Luister dit artikel

Israël: Hamas-leider in Jenin gedood bij militaire operatie op Westoever

De Israëlische grenspolitie heeft vrijdag een lokale commandant van Hamas gedood in Jenin, op de derde dag van een grootschalige militaire operatie in de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Ook twee andere Hamas-strijders zijn omgekomen. Dat melden internationale persbureaus op basis van een verklaring van de Israëlische krijgsmacht. Deze info is nog niet bevestigd door Hamas.

De auto waarin de drie zaten werd door de Israëlische grenspolitie onder vuur zijn genomen, waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen een muur crashte. Een van de inzittenden zou Wassem Hazem zijn; volgens de Israëlische autoriteiten de Hamas-leider in Jenin.

De aanval is onderdeel van een grootschalig Israëlisch offensief op verzetshaarden in de Westelijke Jordaanoever, volgend op de aanhoudende strijd in de Gazastrook en aan de Israëlisch-Libanese grens.

Het Israëlische leger deed afgelopen woensdag, bij een naar eigen zeggen antiterreuractie, op zeker vier verschillende plekken invallen rond de noordelijke steden Jenin, Tubas, Tulkarem en Nablus. Daarbij werden woensdag en donderdag zeker negentien Palestijnen gedood, volgens de Israëlische krijgsmacht en het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Hoe hoog het dodental nu is, is onduidelijk. Sinds het begin van de oorlog in Gaza op 7 oktober zijn op de Westelijke Jordaanoever zeker 650 Palestijnen gedood.

Welkom in dit blog

In dit blog volgtNRCde oorlog tussen Israël en Hamas en de ontwikkelingen die daarmee te maken hebben. Lees hier ons vorige blog terug.

Biden: Netanhayu doet niet genoeg om gijzelaarsdeal te realiseren (2024)

References

Top Articles
Journal articles: 'King George Sound' – Grafiati
Journal articles: 'Hills (Television program)' – Grafiati
Chs.mywork
Where To Go After Howling Pit Code Vein
Aberration Surface Entrances
Durr Burger Inflatable
Parke County Chatter
Research Tome Neltharus
50 Meowbahh Fun Facts: Net Worth, Age, Birthday, Face Reveal, YouTube Earnings, Girlfriend, Doxxed, Discord, Fanart, TikTok, Instagram, Etc
Craigslist Cars And Trucks Buffalo Ny
Osrs But Damage
Atrium Shift Select
83600 Block Of 11Th Street East Palmdale Ca
Bubbles Hair Salon Woodbridge Va
Large storage units
About Us | TQL Careers
Funny Marco Birth Chart
Top tips for getting around Buenos Aires
065106619
Aldine Isd Pay Scale 23-24
Craigslist Mt Pleasant Sc
Mahpeople Com Login
Full Standard Operating Guideline Manual | Springfield, MO
Glenda Mitchell Law Firm: Law Firm Profile
Daytonaskipthegames
Georgia Cash 3 Midday-Lottery Results & Winning Numbers
Wisconsin Volleyball Team Boobs Uncensored
Understanding Gestalt Principles: Definition and Examples
Bocca Richboro
Craigslist Lake Charles
UAE 2023 F&B Data Insights: Restaurant Population and Traffic Data
Transformers Movie Wiki
Life Insurance Policies | New York Life
Mkvcinemas Movies Free Download
Att U Verse Outage Map
Japanese Pokémon Cards vs English Pokémon Cards
Reli Stocktwits
Ni Hao Kai Lan Rule 34
All Things Algebra Unit 3 Homework 2 Answer Key
Columbia Ms Buy Sell Trade
M Life Insider
Noaa Duluth Mn
3 bis 4 Saison-Schlafsack - hier online kaufen bei Outwell
Watch Chainsaw Man English Sub/Dub online Free on HiAnime.to
Gabrielle Abbate Obituary
Syrie Funeral Home Obituary
Strawberry Lake Nd Cabins For Sale
Is Chanel West Coast Pregnant Due Date
Where Is Darla-Jean Stanton Now
Otter Bustr
Divisadero Florist
Southern Blotting: Principle, Steps, Applications | Microbe Online
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5826

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.