Toshiba EQUIUM M40 User Manual (2024)

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (1)

Brukerhåndbok

M40

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (2)

Opphavsrett

© 2005 TOSHIBA Corporation. Med enerett. I henhold til loven om opphavsrett kan ikke denne håndboken mangfoldiggjøres i noen form uten at skriftlig tillatelse på forhånd er innhentet fra TOSHIBA. Det foreligger ikke noe patentkrav med hensyn til bruk av informasjonen i denne håndboken.

Brukerhåndbok for M40 bærbar personlig datamaskin

Første utgave september 2005

Opphavsrett til musikk, filmer og bilder, dataprogrammer, databaser og annen intellektuell eiendom som omfattes av lov om beskyttelse av åndsverk, tilhører forfatteren eller eieren av opphavsrettighetene. Opphavsrettslig beskyttet materiale kan bare reproduseres til personlig bruk eller bruk i hjemmet. All annen bruk enn dette (inkludert konvertering til digitalt format, endring, overføring av kopiert materiale eller distribusjon i nettverk) uten tillatelse fra eieren av opphavsrettighetene representerer et brudd på sistnevntes rettigheter, og kan føre til krav om skadeserstatning eller strafferettslig forføyning. Vennligst respekter opphavsrettighetene ved eventuell reproduksjon av materiale fra denne håndboken.

Fraskrivelse av ansvar

Informasjonen i denne håndboken er validert og funnet å være korrekt. Anvisningene og beskrivelsene den inneholder, var nøyaktige for M40 bærbar personlig datamaskin på det tidspunktet denne håndboken ble produsert. Påfølgende datamaskiner og håndbøker kan likevel bli endret uten forvarsel. TOSHIBA påtar seg ikke ansvar for skader som oppstår direkte eller indirekte på grunn av feil, utelatelser eller uoverensstemmelser mellom datamaskinen og håndboken.

Varemerker

IBM er et registrert varemerke, og IBM PC og PS/2 er varemerker for International Business Machines Corporation.

Intel, Intel SpeedStep og Pentium er varemerker eller registrerte varemerker for Intel Corporation.

Windows og Microsoft er registrerte varemerker for Microsoft Corporation. Photo CD er et varemerke for Eastman Kodak.

i.LINK er et varemerke for Sony Corporation.

TruSurround XT, WOW XT, SRS og Toshiba EQUIUM M40 User Manual (3) -symbolet er varemerker for SRS Labs, Inc.

TruSurround XT, WOW XT, TruBass, SRS 3D og FOCUS-teknologi er integrert under lisens fra SRS Labs, Inc.

InterVideo og WinDVD er registrerte varemerker for InterVideo Inc. WinDVR og WinDVD Creator er varemerker for InterVideo Inc.

Andre varemerker og registrerte varemerker kan omtales i håndboken, og anerkjennes som å tilhøre sine respektive rettighetsinnehavere.

ii

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (4)

Macrovision-lisensmerknad

Dette produktet benytter teknologi for beskyttelse av opphavsrett, som er beskyttet av metoder og henvisninger til bestemte patenter og andre intellektuelle rettigheter som innehas av Macrovision Corporation, og andre rettighetsinnehavere. Bruken av denne teknologien for beskyttelse av opphavsrett må være godkjent av Macrovision Corporation, og er bare beregnet for bruk i hjemmet og andre begrensede visningsfora uten særskilt godkjennelse fra Macrovision Corporation. Reverskonstruksjon eller demontering er forbudt.

Sikkerhetsveiledning

Følg nedennevnte anvisninger om sikkerhet for å beskytte deg selv og maskinen.

Når du bruker maskinen

Ikke bruk maskinen over lengre tid med bunnplaten hvilende direkte mot kroppen. Etter langvarig bruk kan bunnen utsettes for betydelig varmedannelse. Vedvarende hudkontakt kan over tid forårsake varmeirritasjon eller en lettere forbrenning.

Ikke forsøk å foreta noen form for service på maskinen på egen hånd. Følg alle installasjonsanvisninger nøye.

Unngå å ha et batteri i en lomme eller veske der andre metallgjenstander (nøkler, mynter) kan kortslu*tte batteripolene.

Den voldsomme strømutladningen som da vil oppstå, fører til ekstreme temperaturer og mulige forbrenninger.

Pass på at ingen gjenstander hviler på strømledningen til maskinen,

og at kabelen ikke er plassert slik at den kan bli tråkket på eller snublet i.

Plasser omformeren slik at luft kan sirkulere omkring den, som fritt på skrivebordet eller gulvet, så lenge du bruker den til å drive maskinen eller lade batteriet. Ikke dekk til omformeren med papirer eller annet som kan redusere kjølingen, og bruk aldri omformeren mens den er inne i en bæreveske.

Bruk bare omformeren og batteriene som er godkjent for bruk med maskinen. Bruk av andre batterier eller omformere kan føre til brann eller eksplosjon.

Før du kopler maskinen til et strømuttak, passer du på at spenningsklassen til omformeren samsvarer med strømforsyningen på stedet. 115 V/60 Hz i det meste av Nordog Sør-Amerika og enkelte land i det Fjerne Østen, som Taiwan. 100 V/50 Hz i det østlige Japan og 100 V/60 Hz i det vestlige Japan. 230 V/50 Hz i de fleste land i Europa, Midtøsten og det Fjerne Østen.

Hvis du bruker en forlengelsesledning med flere uttak, må du passe på at ikke det totale strømforbruket til alle produktene som drives med forlengelsesledningen, overstiger strømklassen til forlengelsesledningen.

Brukerhåndbok

iii

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (5)

For å fjerne strømmen helt fra maskinen, må du slå den av, fjerne batteriet, og plugge omformeren ut av vegguttaket.

For å motvirke faren for elektrisk støt, bør du unngå å foreta elektrisk tileller frakopling eller foreta vedlikehold eller konfigurering av maskinen under uvær med elektrisk utladning (tordenvær).

Når du setter opp maskinen for å arbeide, velger du en mest mulig vannrett og plan overflate.

EU-overholdelseserklæring

Dette produktet er forsynt med CE-merking i overensstemmelse med aktuelle europeiske direktiver. TOSHIBA Europe, Hammfelddamm 8, DE-41460 Neuss, Tyskland, er ansvarlig for CE-merkingen.

Den fullstendig og offisielle EU-overholdelseserklæringen finner du på TOSHIBAs webområde http://epps.toshiba-teg.com på Internett.

Varselmerknad for modem

Overholdelseserklæring

Utstyret er godkjent i henhold til Kommisjonsvedtak CTR21 for Europadekkende enkelt terminaltilknytning til det offentlige svitsjede telefonnettet (Public Switched Telephone Network, eller PSTN).

Likevel gir ikke slik godkjenning noen ubetinget garanti for korrekt og pålitelig drift via et hvilket som helst tilkoplingspunkt til telefonnettet. Dette skyldes eksisterende forskjeller mellom ulike telefonnett i ulike land.

Skulle problemer oppstå, vil din utstyrsleverandør være din første instans for hjelp og råd.

Erklæring om nettverkskompatibilitet

Dette produktet er designet for å fungere i, og er kompatibelt med, følgende telenettverk. Produktet er testet og funnet å overholde de ytterligere kravene som er spesifisert i EG 201 121.

Germany

ATAAB AN005, AN006, AN007, AN009, AN010 og

DE03, 04, 05, 08, 09, 12, 14, 17

Hellas

ATAAB AN005, AN006 og GR01, 02, 03, 04

Portugal

ATAAB AN001,005,006,007,011 and P03,04,08,10

Spania

ATAAB AN005, 007, 012 og ES01

Sveits

ATAAB AN002

Alle andre land/

ATAAB AN003, 004

regioner

Spesifikke bryterinnstillinger eller programoppsett kreves for hvert telenettverk. Se de relevante seksjonene i modemhåndboken for nærmere informasjon.

iv

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (6)

Funksjonen Legg på et øyeblikk (hookflash; se modemhåndbokens kapittel 3) er underlagt separat nasjonal typegodkjenning. Den er ikke testet for overholdelse av nasjonale typeregler, og ingen garanti for korrekt funksjon i spesifikke nasjonale telefonnett kan gis.

Følgende informasjon er bare for EU-land:

Symbolet angir at dette produktet ikke skal behandles som husholdningsavfall. Hvis du passer på at dette produktet kastes på riktig måte, hjelper du å forhindre mulige negative skadevirkninger på miljøet og helsen, som ellers kan forårsakes av feil avfallshåndtering av produktet. Hvis du vil ha nærmere informasjon om gjenvinning av dette produktet, tar du kontakt med det lokale kontoret, renovasjonsselskapet for husholdningsavfall eller butikken der du kjøpte produktet.

Standarder for stasjoner for optiske medier

Denne M40-datamaskinen leveres med en av følgende forhåndsinstallerte stasjoner: CD-RW-/DVD-ROM-stasjon eller DVD Super Multi-stasjon som støtter DVD±R DL.

Stasjonen har følgende etiketter:

CLASS 1 LASER PRODUCT LASER KLASSE 1 LUOKAN 1 LASERLAITE

APPAREIL A LASER DE CLASSE1 KLASS 1 LASER APPARAT

Før den leveres, sertifiseres laserproduktet i klasse 1 for å overholde standardene i USAs Chapter 21 fra Department of Health and Human Services (DHHS 21 CFR).

I andre land sertifiseres stasjonen for å overholde kravene etter IEC825 og EN60825 for laserprodukter i klasse 1.

Brukerhåndbok

v

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (7)

Viktig merknad

Opphavsrettslig beskyttede arbeider som musikk, video, dataprogrammer, databaser med flere er beskyttet av lov om opphavsrett. Med mindre det er spesifikt tillatt etter loven, kan du ikke kopiere, endre, overdra eller på annen måte disponere over opphavsrettslig beskyttet materiell uten rettighetsinnehaverens uttrykkelige tillatelse. Vennligst merk at uautorisert kopiering, endring, overdragelse eller annen disposisjon kan gjøres gjenstand for erstatningsansvar og straff.

Unngå unødig bruk av telefon under tordenvær (unntatt trådløse telefoner). Faren for lynnedslag i telefonsystemet er liten, men likevel tilstede.

Ikke bruk telefonen til å melde om en gasslekkasje i nærheten av selve lekkasjen.

Bruk bare strømledningen som brukerhåndboken spesifiserer.

Erstatt utbrukte batterier bare med samme eller tilsvarende type batteri som anbefalt av produsenten.

Sørg for forsvarlig avhending av utbrukte batterier.

Bruk bare hovedbatteriet som ble levert med datamaskinen, eller et tilleggsbatteri. Bruk av feil batteri kan skade maskinen.

TOSHIBA tar intet ansvar for slike skader.

Sikkerhetsanvisninger for CD-RW/DVD-stasjon

Stasjonen benytter et lasersystem. For å sikre at produktet blir brukt på forsvarlig måte, må du lese instruksene nøye og ta vare på dem for fremtidig bruk.

Hvis enheten noen gang skulle trenge vedlikehold, kontakter du en autorisert servicetekniker.

Bruk av kontroller, innstillinger eller prosedyrer som ikke er spesifisert, kan føre til helsefarlig stråling.

Du blir ikke direkte utsatt for laserstråling hvis du lar være å åpne beskyttelsen.

vi

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (8)

Matsush*ta UJDA760

Plassering av påkrevd etikett

COMPLIES WITH FDA RADIATION PERFORMANCE STANDARDS, 21 CFR SUBCHAPTER J.

PRODUSERT:

Produsert av

Panasonic Communications Co.,

LTD 1-62, 4-Chome, Minoshima,

Hakata-ku, f*ckuoka, JAPAN

Toshiba Samsung TS-L462A

Plassering av påkrevd etikett

PRODUCT IS CERTIFIED BY THE

MANUFACTURER TO COMPLY

WITH DHHS RULES 21 CFR

SUBCHAPTER J APPLICABLE AT

THE DATE OF MANUFACTURE.

PRODUSERT:

TOSHIBA SAMSUNG STORAGE TECHNOLOGY CORPORATION 580, HORIKAWA-CHO, SAIWAI-KU, KAWASAKI-SHI, KANAGAWA,

2120013, JAPAN

Brukerhåndbok

vii

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (9)

Sikkerhetsanvisninger for DVD Super Multi-stasjon (+R Double Layer)

Stasjonen benytter et lasersystem. For å sikre at produktet blir brukt på forsvarlig måte, må du lese instruksene nøye og ta vare på dem for fremtidig bruk.

Hvis enheten noen gang skulle trenge vedlikehold, kontakter du en autorisert servicetekniker.

Bruk av kontroller, innstillinger eller prosedyrer som ikke er spesifisert, kan føre til helsefarlig stråling.

Du blir ikke direkte utsatt for laserstråling hvis du lar være å åpne beskyttelsen.

Matsush*ta UJ-840B

Plassering av påkrevd etikett

PRODUCT IS CERTIFIED BY THE

MANUFACTURER TO COMPLY

WITH DHHS RULES 21 CFR

SUBCHAPTER J APPLICABLE AT

THE DATE OF MANUFACTURE.

PRODUSERT:

Produsert av

Panasonic Communications Co.,

LTD 1-62, 4-Chome, Minoshima,

Hakata-ku, f*ckuoka, JAPAN

viii

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (10)

TEAC DV-W28EA

Plassering av påkrevd etikett

CERTIFICATION TISH PRODUCT COMPLIES WITH DHHS RULES

21 CFR CHAPTER 1, SUBCHAPTER J APPLICABLE DATE OF MANUFACTURE

PRODUSERT:

TEAC CORPORATION

3-7-3 NAKA-CHO, MUSASHINO-SHI, TOKYO, JAPAN

Toshiba Samsung TS-L632B

Plassering av påkrevd etikett

PRODUCT IS CERTIFIED BY THE

MANUFACTURER TO COMPLY

WITH DHHS RULES 21 CFR

SUBCHAPTER J APPLICABLE AT

THE DATE OF MANUFACTURE.

PRODUSERT:

TOSHIBA SAMSUNG STORAGE TECHNOLOGY CORPORATION 580, HORIKAWA-CHO, SAIWAI-KU, KAWASAKI-SHI, KANAGAWA, 2120013, JAPAN

Brukerhåndbok

ix

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (11)

Sikkerhetsanvisninger for DVD Super Multi-stasjon (±R Double Layer)

Stasjonen benytter et lasersystem. For å sikre at produktet blir brukt på forsvarlig måte, må du lese instruksene nøye og ta vare på dem for fremtidig bruk.

Hvis enheten noen gang skulle trenge vedlikehold, kontakter du en autorisert servicetekniker.

Bruk av kontroller, innstillinger eller prosedyrer som ikke er spesifisert, kan føre til helsefarlig stråling.

Du blir ikke direkte utsatt for laserstråling hvis du lar være å åpne beskyttelsen.

Matsush*ta UJ-841B

Plassering av påkrevd etikett

PRODUCT IS CERTIFIED BY THE

MANUFACTURER TO COMPLY

WITH DHHS RULES 21 CFR

SUBCHAPTER J APPLICABLE AT

THE DATE OF MANUFACTURE.

PRODUSERT:

Produsert av

Panasonic Communications Co.,

LTD 1-62, 4-Chome, Minoshima,

Hakata-ku, f*ckuoka, JAPAN

x

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (12)

TEAC DV-W28EA

Plassering av påkrevd etikett

CERTIFICATION TISH PRODUCT COMPLIES WITH DHHS RULES

21 CFR CHAPTER 1, SUBCHAPTER J APPLICABLE DATE OF MANUFACTURE

PRODUSERT:

TEAC CORPORATION

3-7-3 NAKA-CHO, MUSASHINO-SHI, TOKYO, JAPAN

HDLS GSA-4082N

Plassering av påkrevd etikett

COMPLIES WITH FDA RADIATION PERFORMANCE STANDARDS, 21 CFR SUBCHAPTER J.

PRODUSERT:

Produsert av

Panasonic Communications Co.,

LTD 1-62, 4-Chome, Minoshima,

Hakata-ku, f*ckuoka, JAPAN

Brukerhåndbok

xi

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (13)

Pioneer DVR-K16

Plassering av påkrevd etikett

COMPLIES WITH FDA RADIATION PERFORMANCE STANDARDS, 21 CFR SUBCHAPTER J.

PRODUSERT:

Produsert av

PIONEER CORPORATION 4-1.

Meguro 1-chome, Meguro-ku

TOKYO 153-8654, JAPAN

CLASS 1 LASER PRODUCT

LASERSCHUTZKLASSE 1 PRODUKT

TO EN 60825

FORSIKTIG: Denne anordningen inneholder et lasersystem og er klassifisert som et LASERPRODUKT I KLASSE 1. For å kunne bruke denne modellen på en forsvarlig måte, må du lese instruksjonshåndboken nøye, og ta vare på håndboken for fremtidig referanse. Dersom det skulle oppstå problemer med denne modellen, kontakter du nærmeste AUTORISERTE serviceverksted. Du blir ikke direkte utsatt for laserstråling hvis du lar være å åpne beskyttelsen.

VORSICHT: Dieses Gerät enthält ein LaserSystem und ist als “LASERSCHUTZKLASSE 1 PRODUKT” klassifiziert. Für den richtigen Gebrauch dieses Modells lesen Sie bitte die Bedienungsanleitung sorgfältig durch und bewahren diese bitte als Referenz auf. Falls Probleme mit diesem Modell auftreten, benachrichtigen Sie bitte die nächste “autorisierte Service-Vertretung”. Um einen direkten Kontakt mit dem Laserstrahl zu vermeiden darf das Gerät nicht geöffnet werden.

xii

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (14)

ADVERSEL: USYNLIG

LASERSTRÅLING VED ÅBNING,

NÅR SIKKERHEDSAF-BRYDER ER UDE AF FUNKTION. UNDGÅ UDSÆTTELSE FOR STRÅLING

ADVARSEL: Denne mærking er anbragt udvendigt på apparatet og indikerer, at apparatet arbejder med laserstråler af klasse 1, hviket betyder, at der anvendes laserstrlier afsvageste klasse, og at man ikke på apparatets yderside kan bilve udsat for utilladellg kraftig stråling.

APPARATET BOR KUN ÅBNES AF fa*gFOLK MED SÆRLIGT KENDSKAB TIL APPARATER MED LASERSTRÅLER!

Indvendigt i apparatet er anbragt den her gengivne advarselsmækning, som advarer imod at foretage sådanne indgreb i apparatet, at man kan komme til at udsætte sig for laserstråling.

OBS! Apparaten innehåller laserkomponent som avger laserstrålning överstigande gränsen för laserklass 1.

VAROITUS. Suojakoteloa si saa avata. Laite sisältää laserdiodin, joka lähetää näkymätöntä silmilie vaarallista lasersäteilyä.

FORSIKTIG: BRUK AV KONTROLLER, INNSTILLINGER ELLER PROSEDYRER SOM IKKE ER SPESIFISERT I BRUKERHÅNDBOKEN, KAN FØRE TIL HELSEFARLIG STRÅLING.

VORSICHT: DIE VERWENDUNG VON ANDEREN STEURUNGEN ODER EINSTELLUNGEN ODER DAS DURCHFÜHREN VON ANDEREN VORGÄNGEN ALS IN DER BEDIENUNGSANLEITUNG BESCHRIEBEN KÖNNEN GEFÄHRLICHE STRAHLENEXPOSITIONEN ZUR FOLGE HABEN.

Brukerhåndbok

xiii

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (15)

xiv

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (16)

Generelle forholdsregler

Datamaskiner fra Toshiba er laget for optimal sikkerhet og minimal belastning på brukeren, og med en robusthet som tåler påkjenningene som bærbarheten medfører. Visse forholdsregler bør likevel overholdes for ytterligere reduksjon av faren for personeller maskinskade eller redusert ytelse.

Pass på å lese de generelle forholdsreglene nedenfor, og merk deg forsiktighetsreglene i håndboken.

Belastningsskader

Les sikkerhetsveiledningen grundig. Den inneholder informasjon om hvordan du motvirker belastningsskader på hender og håndledd som følge av intensiv tastaturbruk. Les også kapittel 3, Komme i gang, der du finner informasjon om utforming av arbeidsplassen, samt om riktig arbeidsstilling og belysning, som også kan bidra til redusert fysisk belastning.

Varmeskader

Unngå langvarig fysisk kontakt med maskinen. Hvis maskinen brukes over lengre tid, kan overflaten bli svært varm. Selv om maskinen ikke føles varm ved berøring, kan langvarig kontakt (hvis du for eksempel holder hendene på håndleddstøtten eller har maskinen på fanget) føre til forbigående varmeirritasjon i huden.

Hvis maskinen har vært brukt lenge, bør du dessuten unngå direkte kontakt med metallplaten som holder I/U-portene. Denne kan bli meget varm.

Overflaten på omformeren kan bli varm når den brukes. Dette betyr ikke at noe er galt. Hvis du trenger å transportere omformeren, kopler du den fra og lar den kjøle seg ned først.

Ikke legg omformeren på en overflate som er følsom for varme. Overflaten kan bli skadet.

Skade ved trykk eller slag

Ikke legg kraftig trykk på datamaskinen, og unngå å utsette den for kraftige slag eller støt. Dette kan føre til skade på komponenter i maskinen, eller påvirke funksjonen på annen måte.

Overoppheting av PC Card

Noen PC Card kan bli varme ved langvarig bruk. Overoppheting av PC Card kan føre til feil eller ustabil drift av det. Vær forsiktig når du tar ut et PC Card som har vært i bruk over lengre tid.

Brukerhåndbok

xv

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (17)

Generelle forholdsregler

Mobiltelefoner

Bruk av mobiltelefoner kan påvirke maskinens lydsystem. Driften av datamaskinen påvirkes ikke, men det anbefales en minsteavstand på 30 cm mellom datamaskinen og mobiltelefonen når begge enhetene er i bruk.

Fraskrivelse av ansvar for CPU-ytelsen (Central Processing Unit)

Prosessorytelsen i din datamaskin kan avvike fra spesifikasjonene under følgende forhold:

ved bruk av visse typer periferiutstyr

ved bruk av batteristrøm og ikke nettstrøm

ved bruk av visse multimedieprogrammer, programmer for datagenerert grafikk eller videoprogrammer

ved bruk av standard telefonlinjer eller nettverkstilkoplinger med lav hastighet

ved bruk av kompleks modelleringsprogramvare, som krevende programvare for dataassistert design og konstruksjon

ved bruk av flere samtidige programmer eller funksjoner

ved bruk av datamaskinen i områder med lavt lufttrykk (høyde over havet > 1 000 meter eller > 3 280 fot over havet)

ved bruk av datamaskinen når temperaturen faller utenfor de angitte grensene på 5 °C til 30 °C (41 °F til 86 °F) eller >25 °C (77 °F) i store høyder (Alle temperaturangivelser er omtrentlige og kan variere fra modell til modell. Se vedlegg A eller gå til Toshibas webområde www.pcsupport.toshiba.com for nærmere informasjon.)

Prosessorytelsen kan også avvike fra oppgitte spesifikasjoner som følge av design og konfigurasjon.

Under noen forhold kan datamaskinen slå seg av automatisk.

Dette er en normal beskyttelsesfunksjon, designet for å redusere faren for tap av data eller skade på produktet når maskinen brukes på grensen av anbefalte driftsmiljøer. For å unngå faren for tap av data, bør du ta regelmessige sikkerhetskopier til et eksternt lagringsmedium. For optimal ytelse bør du bare bruke datamaskinen under anbefalte driftsforhold.

Les om tilleggsbegrensninger under Miljøkrav i Vedlegg A eller kontakt TOSHIBAS service og support for nærmere informasjon.

Fraskrivelse av ansvar for grafikkprosessorytelse (GPU, Graphics Processing Unit):

GPU-ytelsen (Graphics Processing Unit, grafikkprosessor) kan variere avhengig av modell, designkonfigurasjon, programmer, innstillinger for strømstyring og funksjoner som brukes.

GPU-ytelsen optimaliseres bare i vekselstrømmodus, og kan reduseres mye når maskinen går på batteristrøm.

xvi

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (18)

Generelle forholdsregler

Fraskrivelse av ansvar for hovedminne

Grafikksystemet i datamaskinen bruker deler av systemets hovedminne til grafikk, og reduserer derfor størrelsen på systemminnet som er tilgjengelig for andre oppgaver. Størrelsen på systemminnet som tildeles grafikk varierer avhengig av grafikksystem, programmer som brukes, størrelsen på systemminnet og andre faktorer.

Ikke-gjeldende ikoner

Noen bærbare datamaskiner er utformet for å støtte alle mulige konfigurasjoner for en hel produktserie. Din valgte modell har kanskje ikke alle funksjonene og spesifikasjonene som samsvarer med alle ikonene eller bryterne som vises på den bærbare datamaskinen, med mindre du har valgt alle funksjonene.

Trådløst nettverk/Atheros

For 802.11a, b og g

Overføringshastigheten over det trådløse nettverket og avstanden som det trådløse nettverket kan rekke over, kan variere avhengig av elektromagnetiske omgivelser, hindringer, utforming av tilknytningspunkt og konfigurasjon og klientutforming og programvare/ maskinvare-konfigurasjoner.

Den faktiske overføringshastigheten er lavere enn den teoretiske maksimumshastigheten.

For Atheros

Hvis du vil bruke funksjonen Atheros SuperAG™ eller SuperG™, må klienten og tilgangspunktet støtte den tilsvarende funksjonen. Ytelsen til disse funksjonene kan variere avhengig av hvilket format dataene ble overført i.

LCD-

Etter en viss tid, og avhengig av hvordan datamaskinen brukes,

vil LCD-skjermens lysstyrke bli dårligere. Dette er en spesifikk egenskap ved LCD-teknologien.

Kopibeskyttelse

Kopibeskyttelse, som er inkludert i noen medier, kan forhindre eller begrense innspilling eller visning av mediet.

Harddiskkapasitet

1 Gigabyte (GB) betyr 1 000 × 1 000 × 1 000 = 1 000 000 000 byte i 10. potens. Operativsystemet rapporterer imidlertid lagringskapasitet ved hjelp av 2. potens for definisjonen av 1 GB = 1 024 × 1 024 × 1 024 =

1 073 741 824 byte, og kan derfor vise mindre lagringskapasitet. Tilgjengelig lagringskapasitet vil også være mindre hvis produktet har ett eller flere forhåndsinstallerte operativsystemer, som Microsoftoperativsystemer og/eller forhåndsinstallerte programmer eller medieinnhold. Faktisk formatert kapasitet kan variere.

Brukerhåndbok

xvii

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (19)

Generelle forholdsregler

SRS

SRS-lydforbedringer er bare tilgjengelig i Microsoft Windows-operativsystemer.

Bilder

Alle bilder er simulert for illustrasjonsformål.

Lysstyrke i LCD-skjermen og påkjenning for øynene

LCD-skjermen har en lysstyrke som nærmer seg det en TV-skjerm har.

Vi anbefaler at du justerer LCD-skjermens lysstyrke til et behagelig nivå for å forhindre belastning på øynene.

xviii

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (20)

Forord

Vi håper du blir fornøyd med din nye M40-datamaskin. Denne kraftige og lette bærbare datamaskinen er designet for å gi deg pålitelig og kraftig ytelse gjennom mange år.

I denne håndboken får du informasjon om hvordan du setter opp og begynner å bruke M40-maskinen. Du får også detaljert informasjon om hvordan du konfigurerer datamaskinen, og om grunnleggende funksjoner og vedlikehold.

Hvis du ikke er vant til å bruke datamaskiner, eller hvis du ikke har erfaring med bærbare datamaskiner, anbefaler vi at du leser gjennom kapitlene Innledning og Bli kjent med maskinen, slik at du blir kjent med maskinens funksjoner, komponenter og tilbehør. Les deretter Komme i gang for å få trinnvise instrukser om hvordan du forbereder maskinen.

Hvis du er en erfaren bruker av datamaskiner, anbefaler vi at du leser hele forordet, slik at du får en oversikt over hvordan denne håndboken er organisert. Deretter er det lurt å bli kjent med håndboken ved å bla gjennom den. Pass på at du leser gjennom avsnittet Spesialfunksjoner i Innledning. Der kan du lese om funksjoner som er uvanlige eller unike på denne typen maskin. Les også nøye gjennom Maskinoppsett og passord. Hvis du har til hensikt å installere PC Card eller kople til ytre enheter som en skjerm, passer du på å lese kapittel 8, Tilleggsutstyr.

Innholdet i håndboken

Denne håndboken består av ni kapitler, seks vedlegg, en ordliste og et stikkordregister.

kapittel 1, Innledning, er en oversikt over datamaskinens funksjoner, tilleggsfunksjoner og tilleggsutstyr.

kapittel 2, Bli kjent med maskinen, beskriver komponentene og forklarer kort hvordan de fungerer.

kapittel 3, Komme i gang, gir en rask oversikt over hvordan du skal begynne å bruke datamaskinen. I tillegg får du tips om sikkerhet og arbeidsmiljø.

kapittel 4, Grunnleggende bruk og håndtering, omfatter tips om behandling av maskinen og om bruken av pekeplate, stasjon for optiske medier, ekstern diskettstasjon, trådløst nettverk, kablet nettverk, audio-/ videokontroller og internt modem.

kapittel 5, Tastaturet, beskriver spesielle tastaturfunksjoner, blant annet det overliggende tastaturet og tilgangstaster.

Brukerhåndbok

xix

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (21)

Forord

kapittel 6, Strømforsyning og avstengingsmodi, inneholder nærmere informasjon om datamaskinens strømforsyning og batterisparing.

kapittel 7, Maskinoppsett og passord, forklarer hvordan du konfigurerer datamaskinen ved hjelp av programmet Maskinoppsett. Du får også vite hvordan du registrerer passord.

kapittel 8, Tilleggsutstyr, beskriver ekstra maskinvare som du kan bruke med datamaskinen.

kapittel 9, Feilsøking, gir nyttig informasjon om hvordan du utfører diagnosetester og foreslår hva du bør gjøre hvis datamaskinen ikke ser ut til å fungere som den skal.

Vedleggene inneholder teknisk informasjon om datamaskinen.

Ordliste n inneholder forklaringer på generelle datatermer og forkortelser som brukes i teksten.

Stikkordregister et hjelper deg å finne raskt informasjonen du søker etter.

Konvensjoner

I denne håndboken brukes konvensjonene nedenfor til å beskrive, identifisere og utheve termer og prosedyrer.

Forkortelser

Når det er behov for å bruke en forkortelse, står den som regel i parentes etter det fullstendige uttrykket. For eksempel: Read Only Memory (ROM). Akronymer og forkortelser defineres også i Ordliste.

Ikoner

Ikoner identifiserer utganger, knapper og andre deler på datamaskinen. På indikatorpanelene brukes også ikoner til å identifisere komponenter det gis informasjon om.

Taster

Tastene på tastaturet brukes i teksten til å beskrive mange av operasjonene du kan utføre på datamaskinen. Tastesymbolene markeres i fet skrift. Enter angir for eksempel Enter-tasten.

Tastaturfunksjoner

Enkelte funksjoner aktiveres ved at du holder nede to eller tre taster samtidig. Slike tastekombinasjoner angis med tastesymbolene atskilt med et plusstegn (+). Ctrl + C betyr for eksempel at du må holde nede Ctrl og samtidig trykke på C. Hvis du må bruke tre taster, holder du nede de to første samtidig som du trykker på den tredje.

ABC

Når trinnene krever en handling, for eksempel å

klikke på et ikon eller skrive inn tekst, vises

ikonets navn eller teksten du skal skrive inn,

i skrifttypen til høyre.

xx

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (22)

Forord

Skjerm

S ABC

Navn på vinduer eller ikoner og tekst som

genereres av datamaskinen og vises på

skjermen, angis i skrifttypen du ser til venstre.

Merknader

I denne håndboken brukes merknader til å formidle viktig informasjon. Hver type merknad angis som vist nedenfor.

Pass på! En advarselsmerknad varsler om følgene dersom utstyret ikke brukes riktig, eller hvis du ikke følger instruksene. Dette kan føre til at data går tapt eller at utstyret blir skadet.

Dette bør du lese. En informasjonsmerknad er et hint eller råd som hjelper deg til å få mest mulig ut av utstyret.

Brukerhåndbok

xxi

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (23)

Forord

xxii

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (24)

Innhold

Generelle forholdsregler Forord

Kapittel 1 Innledning

Kontrolliste for utstyret . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1-1 Funksjoner og egenskaper . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1-3 Spesialfunksjoner. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1-9 Verktøyprogrammer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1-11 Alternativer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1-14

Kapittel 2 Bli kjent med maskinen

Fronten med skjermen lukket . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-1 Venstre side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-3 Høyre side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-4 Bakside . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-5 Underside . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-6 Fronten med skjermen åpnet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-7 Systemindikatorer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-9 USB-diskettstasjon (tilleggsutstyr) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-11 Stasjon for optiske medier. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-12 Omformer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-14

Kapittel 3 Komme i gang

Sette opp arbeidsplassen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-1 Tilkopling av omformeren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-5 Slå opp skjermen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-6 Slå på strømmen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-6 Starte maskinen for første gang . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-7 Slå av strømmen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-7 Starte maskinen på nytt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-10 Gjenopprette den forhåndsinstallerte programvaren . . . . . . . . . . . 3-11

Brukerhåndbok

xxiii

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (25)

Kapittel 4 Grunnleggende bruk og håndtering

Bruke pekeplaten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-1 Bruke USB-diskettstasjonen (tilleggsutstyr) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-2 Bruke optiske medier. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-3 Skrive CDer i CD-RW/DVD-stasjonen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-6 Skrive på CD-/DVD-plater med en DVD Super Multi-stasjon

(±R Double Layer) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-9 Skrive på CD-/DVD-plater med en DVD Super Multi-stasjon

(+R Double Layer) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-17 Håndtere optiske medier . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-24 Modem. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-25 Trådløst nettverk . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-28 Nettverk. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-30 Rengjøring av datamaskinen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-31 Flytte datamaskinen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-31 varmeavledning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-32

Kapittel 5 Tastaturet

Skrivemaskintaster . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5-1 F1 ... F12-funksjonstaster . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5-2 Programmerbare taster: Tastekombinasjoner med Fn-tasten . . . . . .5-2 Windows-spesialtaster . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5-6 Overliggende tastatur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5-6 Skrive ASCII-tegn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5-8

Kapittel 6 Strømforsyning og avstengingsmodi

strømsituasjoner . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6-1 Strømindikatorer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6-2 Batterityper . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6-3 Behandling og bruk av hovedbatteriet. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6-5 Skifte hovedbatteri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6-11 Starte datamaskinen med passord . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6-13

Kapittel 7 Maskinoppsett og passord

Maskinoppsett . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .7-1

Kapittel 8 Tilleggsutstyr

PC Card . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8-2 Minneutvidelse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8-3 Ekstra hovedbatteri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8-6 Ekstra omformer. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8-6 USB-diskettstasjonssett . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8-6 Ekstern skjerm . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8-6 TV. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8-7 i.LINK (IEEE1394) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8-7 Sikkerhetslås . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8-9

xxiv

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (26)

Kapittel 9 Feilsøking

Løse problemer. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9-1

Kontrolliste for maskinvare og system . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9-3

TOSHIBA Kundestøtte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9-18

Vedlegg A Spesifikasjoner

Vedlegg B Skjermkort og videomodi

Vedlegg C Veiledning for internt modem

Vedlegg D Trådløst nettverk

Vedlegg E Strømkabel og kontakter

Vedlegg F Hvis datamaskinen skulle bli stjålet

Ordliste

Stikkordregister

Brukerhåndbok

xxv

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (27)

xxvi

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (28)

Kapittel 1

Innledning

Dette kapitlet inneholder en kontrolliste for utstyret, og beskriver maskinens funksjoner, alternativer og tilleggsutstyr.

Noen av funksjonene som omtales i håndboken, fungerer kanskje ikke som de skal med et operativsystem som ikke er forhåndsinstallert av TOSHIBA.

Kontrolliste for utstyret

Pakk maskinen forsiktig ut. Ta vare på pakningsmaterialet for fremtidig bruk.

Maskinvare

Kontroller at leveransen omfatter alle de følgende komponentene:

M40 bærbar personlig datamaskin

Strømledning og universalomformer

Modulkabel (tilleggsutstyr)

Brukerhåndbok

1-1

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (29)

Innledning

Programvare

Windows XP Professional / Home Edition Service Pack 2

Følgende programvare er forhåndsinstallert på harddisken:

Microsoft® Windows XP Home Edition eller Professional

Modemdriver

Skjermdriver

TOSHIBA-verktøy

Driver for trådløst nettverk (kan bare brukes på modeller med trådløst nettverk)

Lyddriver

DVD Video Player

Nettverksdriver

Driver for pekeenhet

TOSHIBA Strømsparing

TOSHIBA skjermbasert brukerhåndbok

TOSHIBA Assist

TOSHIBA ConfigFree

TOSHIBA Touch and Launch

TOSHIBA-verktøyet Touch Pad av/på

TOSHIBA-verktøyet for PC-diagnose

TOSHIBA-verktøy for zooming

TOSHIBA Controls

TOSHIBA Virtual Sound

Lyddemper for CD/DVD-stasjon

RecordNow! Basic

DLA for TOSHIBA

Dokumentasjon og sikkerhetskopimedier:

Brukerhåndbok for M40 bærbar personlig datamaskin

Hurtigstart for M40

Sikkerhetsveiledning

Garantiinformasjon

DVD for gjenopprettelse av system

Hvis noen av delene mangler eller er skadet, bør du straks ta kontakt med forhandleren.

1-2

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (30)

Innledning

Funksjoner og egenskaper

Denne datamaskinen gjør omfattende bruk av TOSHIBAs avanserte storskalaintegrasjon (Large Scale Integration, eller LSI) og CMOSteknologi (Complementary Metal-Oxide Semiconductor) for å oppnå en kompakt enhet med minimal vekt, lavt strømforbruk og stor grad av pålitelighet. Maskinen har følgende funksjoner og utstyr:

Prosessor

Innebygd

Datamaskinen er utstyrt med Intel® Celeron®

M-prosessor, innebygd 32 kB nivå

1-instruksjonshurtigbufferminne og 1 MB nivå

2-hurtigbufferminne.

Intel® Celeron® M-prosessor 350

Intel® Celeron® M-prosessor 360

Intel® Celeron® M-prosessor 370

Andre prosessorer kan bli introdusert.

Minne

Grafikksystemet i datamaskinen bruker deler av systemets hovedminne til grafikk, og reduserer derfor størrelsen på systemminnet som er tilgjengelig for andre oppgaver. Størrelsen på systemminnet som tildeles grafikk varierer avhengig av grafikksystem, programmer som brukes, størrelsen på systemminnet og andre faktorer.

Plasser

Minnemoduler av typen PC4200 256 MB,

512 MB eller 1 024 MB kan installeres i de to

minnesporene og gi opptil 2 048 MB

systemminne.

Nivå 2-hurtigbuffer

Leveres med 1 MB nivå 2-hurtigbufferminne for

maksimal ytelse.

Videominne

Datamaskinen har maksimalt 128 MB RAM for

skjermvisning (hvis det er installert 512 MB eller

mer systemminne).

Datamaskinen har maksimalt 128 MB RAM for

skjermvisning (hvis det er installert 256 MB

systemminne).

Brukerhåndbok

1-3

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (31)

Innledning

Disker

Harddisk

Maskinen har en integrert, 2,5-tommers harddisk

for ikke-flyktig lagring av data og programvare.

Den finnes i disse størrelsene:

40,0 GB (37,26 milliarder byte)

60,0 GB (55,89 milliarder byte)

80,0 GB (74,52 milliarder byte)

100,0 GB (93,15 milliarder byte)

120,0 GB (111,78 milliarder byte)

Andre harddisker kan introduseres.

CD-RW/DVD-stasjon Noen modeller er utstyrt med en kombinert

CD-RW/DVD-stasjonsmodul i full størrelse, som

lar deg kjøre CDeller DVD-plater uten bruk av

adapter. Stasjonen leser DVD-plater med opptil

8x hastighet, og CD-plater med opptil

24x hastighet. Den skriver på CD-R-plater med

opptil 24x hastighet og CD-RW med opptil

24x hastighet. Se kapittel 4, Grunnleggende bruk

og håndtering, for nærmere informasjon.

Stasjonen støtter følgende formater:

CD-R

CD-RW

DVD-ROM

DVD-video

CD-DA

CD-Text

Photo CD™ (enkel økt / multiøkt)

CD-ROM Mode 1, Mode 2

CD-ROM XA Mode 2 (Form1, Form2)

Enhanced CD (CD-EXTRA)

Adresseringsmetode 2

1-4

Brukerhåndbok

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (32) Loading...

Toshiba EQUIUM M40 User Manual (2024)

References

Top Articles
9 FIXES: Destiny 2 Battleye Unable to Update Error - TCG
Destiny 2 PLUM and BEAVER Error Codes: How To Fix Them
Skyblock Ah History
Joy Ride 2023 Showtimes Near Movie Tavern Little Rock
NBA 2K25 Best LaMelo Ball Build: 4-WAY GOD - Magic Game World
glizzy - Wiktionary, the free dictionary
Caremount Medical Flu Shots 2022
Frank 26 Forum
Cincinnati Adult Search
Seth Juszkiewicz Obituary
The Front Porch Self Service
Morbus Castleman - Ursachen, Symptome & Behandlung
Haunted Mansion Showtimes Near Roxy Lebanon
Ts Egypt Dmarco
How To Find IP Address From Discord | ITGeared
Food Universe Near Me Circular
German American Bank Owenton Ky
Walmart Com Careers Jobs
Dominion Post Obituaries Morgantown
co*cker Spaniel For Sale Craigslist
Appraisalport Com Dashboard /# Orders
Week 8 – Quarter 1 Matatag DLL Daily Lesson Logs | September 16 – 20, 2024 DLL
Atlanticbb Message Center
Maine Marine Forecast Gyx
Funny Shooter Unblocked
Aflac Dulles Synergy
Jockey Standings Saratoga 2023
Cluster Truck Unblocked Wtf
Couches To Curios Photos
ONE PAN BROCCOLI CASHEW CHICKEN
About Us - Carrols Corporation
Go Smiles Herndon Reviews
Trivago Hotels Austin
Greg Teaches An Art Class
Franchisee Training & Support | Papa Johns Pizza Franchise UK
How To Get Rope In Muck
I Heard The Bells Film Showtimes Near Newport Cinema Center
City Of Irving Tx Jail In-Custody List
600 Aviator Court Vandalia Oh 45377
Walmart Careers Com Online Application
Adda Darts
Us 25 Yard Sale Map
Inside Dave Grohl's past love life and cheating scandals
Gatlinburg SkyBridge: Is It Worth the Trip? An In-Depth Review - Travel To Gatlinburg
Delta Rastrear Vuelo
Alvin Isd Ixl
Hit Entertainment Wiki
What Time Does The Chase Bank Close On Saturday
Firsthealthmychart
Kernersville pastor arrested after police find weapons, body armor and fentanyl in his Las Vegas Hotel room
Yolo Massage Clinic Kirkland Reviews
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 6248

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.